Nationale interclub seizoen 2017-2018

Thriller in 2e

Onze eerste ploeg had het moeilijk te verduren dit seizoen.

Situatie na ronde 8 was het een klein drama, in ronde 9 is er de bijna stunt en halen we onverhoopt 3.5 BP tegen JeanJaures de onbetwiste leider. Met het mes tussen de tanden in ronde 10 een stunt overwinning tegen het sterke Deurne gespeelt. Maar dit alles was niet voldoende. Met het ingaan van de laatste ronde was de sitautie zo:

  • Wachtebeke 8MP 35.0BP
  • Temse 6MP 33.5BP
  • Wetteren 6MP 32.5BP

Conclusie er moest een punt beter gedaan worden dan Temse, Wachtebeke leek te ver weg …
Na een namiddag vol spanning en emoties en met directe input van wat er in de andere matchen aan de hand was …. Bleek rond 18:00 dat we nog op 2 borden aan het spelen waren en dat we 4-2 voor stonden (een super stunt in de maak?) Maar Temse was ook super bezig en bleek op weg om 5-3 te winnen (go…ver) Slecht 1 opties , de laatste 2 punten binnenhalen. Ondertussen kregen we ook het nieuws dat Wachtebeke 3.5-4.5 verloor. Na een “fierce battle” slagen de volledige ploeg 1 om een onverhoopte verpletterende overwinning binnen te halen en maar liefst met 6-2 te winnen. Door dit super resultaat blijkt dat we nu zowel Temse als Wachtebeke bijhalen. We staan dus met 3 punten op een gedeelde voorlaatste plaats.

Testmatchen

Om deze situatie uit te klaren werden testmatchen georganiseerd, op een zonnige dag hebben deze 3 ploegen op neutrale grond gestreden voor behoud. De aanwezige spelers hebben alles gegeven maar Caissa was ons niet gezind. Wetteren 1 degradeerd.

Behoud in 3e

Ploeg 2 die een sterk seizoensbegin speelde en later offers bracht om zowel ploegen in hogere als lagere reeksen te versterken verzekerd onze plaats in derde nationale.

Promotie voor 2 van de 3 ploegen in vijfde nationale

De ploegen in 5e hebben het dit seizoen goed gedaan. Waardoor we nu opnieuw twee ploegen in 4e Nationale naar voor kunnen brengen. Nog eens proficiat aan iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen om deze ploegen kampioen te laten worden en de promotie naar 4de af te dwingen.