Het zomertoernooi.

Het zomertoernooi loopt van vrijdag 22 juni tot 31 augustus. Er kunnen elke vrijdag 2 partijen gespeeld worden (wat niet betekent dat je er 2 moet spelen).

Wat het systeem van het toernooi betreft, wordt er na een afwezigheid van 1 jaar terug gegrepen naar het oude systeem. Hierbij wordt gespeeld met tijdshandicap: De laagst geklasseerde speler krijgt 30 minuten, per verschil van 20 elo-punten wordt de hoogst geklasseerde speler zijn bedenktijd met 1 minuut verminderd waarbij een minimum van 10 minuten wordt gegarandeerd. Niet geklasseerde en spelers geklasseerd onder de 1500 ELO krijgen een elo-rating van 1500 punten voor de berekening van de tijdshandicap. De meest recente ELO-lijst op donderdag 21 juni zal hiervoor gebruikt worden voor het hele toernooi.

Verdere informatie die belangrijk is (en dient gerespecteerd te worden voor ieders gemak):
Er zijn 2 wedstrijden per avond, de 1ste partij start om 20.30 uur, de 2de partij om 21h30 (richtlijn). Inschrijven kan tot 5 minuten voor de start van de partij en moet door de speler persoonlijk gebeuren. Partijen uitstellen is niet mogelijk.

Puntensysteem: bij winst 3 punten, bij remise een 2 punten, bij verlies 1 punt.
De paringen gebeuren ter plaatse door de tornooileider of zijn plaatsvervanger.
Tornooileider : Ben Vintioen
Plaatsvervanger: Luc Michiels.
Betwistingen worden door de tornooileider onderzocht en beslecht.
Prijzen worden aan het begin van het toernooi bekend gemaakt.